Ik ben net terug van de lunch in Brassaii, mijn geliefde restaurant op King Street West in Toronto. Het werd onlangs opnieuw ontworpen door het Style Company (ook bekend als Designer People Allen Chan, Matt Davis en Anwar Mekhayech).

Het is zoveel gesplitst als veel meer intieme eetruimtes. Mijn geliefde gebied was het voorste café, met zijn cirkelvormige banketten, teruggewonnen houten tafels, jielde tafellampen en armloze lounge stoelen.

Matt gebruikte de term “stedelijke archeologie” om de nieuwe stijl van Brassaii te verklaren, evenals ik geloof dat die term echt past. Tijdens de sloop vonden ze architecturale aspecten die eerder waren bedekt, zoals wandniches en zelfs een oude liftschacht (hierboven).

Ze hebben het gebouw in rustieke hokstijl verfijnd met behulp van een uitstekende mix van traditionele materialen zoals leer, wol, evenals natuursteen, met veel meer bescheiden structuren zoals teruggewonnen schuurbord en opgerold staal. Hierboven voegen de bluslichten van Castor Design een industrieel aspect toe aan de primaire eetkamer. Het mixen van traditionele aspecten met teruggewonnen materialen werkt altijd voor mij, gezien het feit dat het er ongelooflijk trendy uitziet zonder zich zowel kieskeurig als onuitnodigend te zijn.

Het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch, diner en daarbuiten, dus het moet multifunctioneel zijn – en er ook uitstekend – dag of nacht uitzien. Het café verandert in een lounge (hierboven) ‘s avonds en kijkt uit over hun uitstekende witte wijnkelder. De persoonlijke eetzalen zijn de beste locaties voor dagelijkse servicevergaderingen, evenals de grootte van het gebied, kunnen zelfs passen bij een receptie van het huwelijksevenement.

Zie Andrea Mills ‘Art Motivation Blog Post voor veel meer over de nieuwe look van Brassaii.

Fotocredits: 1-5. Brassaii, fotografie door Paula Wilson

Leave a Reply

Your email address will not be published.